Hoe ziet dit proces eruit voor de bewoners?
Robert Jan: “Om de werkzaamheden uit te voeren, moeten we toegang hebben tot de woningen, kantoorruimtes en winkels. Daarom heeft Manhave iedereen in het gebouw op de hoogte gesteld. Er zit qua communicatie veel werk in. De bewoners hadden de keuze om thuis te blijven of middels een sleutelverklaring hun sleutels aan Manhave te geven.”
“Binnen het team van Manhave is er één persoon belast met het beheer van al die sleutels. Dit zorgt voor beheersbaarheid en verhoogt de veiligheid. Op deze manier is het niet mogelijk om zomaar een woning binnen te gaan. Daarnaast heeft Manhave unieke zegelstickers per woning afgegeven. Hiermee konden bewoners de ruimtes verzegelen waar we niet hoeven te zijn. In feite komen we alleen in de gangen en badkamers, daar waar de leidingen zijn.”
Ramon: “Je wilt dat de mensen in het gebouw zo min mogelijk hinder ervaren van alle werkzaamheden. We proberen dus ook dat er zo min mogelijk overlast is en doen er alles aan om ons werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren. We maken hiervoor onder andere gebruik van prefab leidingframes. Deze worden in de fabriek gemaakt en vooraf geïsoleerd, zodat dit weer montagetijd scheelt in de woning."
"We blijven voortdurend schakelen en werken zo hard mogelijk door. De bewoners zijn overigens heel begripvol. Eén bewoner zette elke dag een bord met koekjes voor het team klaar met een bedankbriefje. Toen we met zijn woning klaar waren hebben we ook een briefje achtergelaten om hem te bedanken voor de koekjes. Zulke dingen zijn natuurlijk heel leuk.”